Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a cerut la rectificarea bugetara 100 de milioane de euro pentru Autostrada Transilvania al carei constructor este compania americana Bechtel, transmite NewsIn. Lucrarile pentru constructia autostrazii Transilvania au stagnat pe motiv ca Guvernul nu si-a onorat o parte din datoria fata de constructor.

"Cei de la Bechtel au primit avansul si nu ar trebui sa se planga. Ar face bine sa munceasca mai mult si sa vorbeasca mai putin", a spus ministrul Orban.

In urma cu doua saptamani, primul ministru Calin Popescu Tariceanu a declarat ca Bechtel va primi, integral, in perioada urmatoare, cele 200 milioane euro care trebuie alocate, pana la jumatatea anului, pentru continuarea lucrarilor la autostrada Transilvania si ca "sunt perspective" ca, in 2008, sa fie gata primul tronson de 25 de km in Cluj.

Prim-ministrul a afirmat ca lucrarile la autostrada Transilvania se desfasoara, in prezent, "intr-un ritm normal", dar a precizat ca nu este, cu toate astea, foarte multumit.

Calin Popescu Tariceanu a amintit ca 136 de milioane de euro, reprezentand 30% din valoarea lucrarilor pe 2008, au fost, deja, platite in avans. Seful Executivului a declarat ca ii va cere ministrului Transporturilor sa creeze o sucursala locala a Companieii Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) in zona Cluj-Oradea, avand in vedere ca este dificila coordonarea lucrarilor de la Bucuresti.

Compania americana de inginerie si constructii Bechtel Corp. a anuntat, la mijlocul lunii martie, ca veniturile obtinute, in 2007, au crescut cu 32% fata de anul precedent, la un nivel record de 27 miliarde dolari, obtinand contracte noi in valoare de 34,1 miliarde dolari.