Subsidiara din Romania a grupului ungar MOL a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 533 milioane de euro, in crestere cu 1,7% fata de nivelul din 2006, au anunta miercuri reprezentantii companiei. MOL Romania a obtinut in 2007 un profit de peste doua ori mai mare decat cel din 2006, adica peste 12 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presa, Zsolt Szalay, managing director MOL Romania, sustine ca rezultatele bune obtinute anul trecut s-au datorat, in principal, cresterii consumului si a vanzarilor en-gros.

Vanzarile medii pe statie au urcat in 2007 cu 7,8% fata de anul anterior, compania ocupand pozitia secunda pe piata autohtona in functie de acest criteriu, au mai precizat reprezentantii companiei. MOL Romania detine o cota pe piata de retail de 12,8%, fata de 14,4% in 2006.

In ceea ce priveste planul de investitii, Zsolt Szalay a declarat ca in acest an MOL Romania intentioneaza sa deschida zece benzinarii, incluzand statiile ce ar putea fi deschise pe Autostrada Soarelui, suma totala care ar urma sa fie investita fiind de 20 milioane de euro. Noile statii vor fi atat de tip greenfield, cat si brownfield, compania fiind interesata doar de locatii premium. Zona de vest a tarii, in special zona de granita, este prioritara in extinderii retelei.

Directorul MOL Romania a precizat ca se asteapta ca, in acest an, consumul de carburant pe piata locala sa creasca cu un procent mai mic de 10%, estimand un nivel de 7%.