Motorola a anuntat joi ca pierderile sale trimestriale au crescut la 194 milioane de dolari, vanzarile de telefoane situandu-se la limita de jos a estimarilor analistilor, ceea ce semnaleaza viitoare pierderi de cota de piata in favoarea Nokia si a altor concurenti, potrivit NewsIn care citeaza Reuters. In aceeasi perioada a anului trecut, producatorul de telefoane mobila inregistra pierderi de 181 milioane de dolari.

Pierderile Motorola s-au ridicat la 5 centi pe actiune, cu un cent mai mult decat previziunile medii ale analistilor, daca excludem costurile pentru reduceri de personal si alte elemente de de 4 centi pe actiune.

Cel de-al treilea producator de telefoane mobile din lume a anuntat ca vanzarile au coborat in primul trimestru la 7,45 miliarde dolari, de la 9,43 miliarde dolari in acelasi interval din 2007, in timp ce analistii estimau venituri de 7,85 miliarde dolari.

Compania cu sediul la Schaumburg, Illinois, a vandut 27,4 milioane telefoane in primul trimestru, fata de 45,4 milioane telefoane in acelasi interval din 2007. Spre comparatie Nokia a vandut 115,5 milioane telefoane in primul trimestru din 2008. Samsung Electronics, care de anul trecut ocupa pozitia a doua in clasament, nu si-a afisat inca rezultatele.

Motorola, care a incercat sa iasa pe piata cu un telefon de succes dupa lansarea modelului Razr la finalul lui 2004, planuieste sa isi separe anul viitor afacerile de dispozitive mobile, dupa o perioada de peste un an de pierderi inregistrate la aceasta unitate.

Actiunile companiei s-au depreciat cu 4,2% in prima parte a sedintei de tranzactionare de joi.