Consortiul format din companiile Boegl, Geiger si Comtram va finaliza de construit prima sectiune a centurii orasului Sibiu la standard de autostrada, cu o lungime de 14,76 de kilometri, valoarea contractului fiind de 48,81 milioane de euro, fara TVA, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor. Proiectul este cofinantat de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA si de catre Guvernul Romaniei prin bugetul de stat.

Procedura de atribuire aplicata a fost licitatia deschisa, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut. Durata de implementare a contractului este de 18 luni pentru lucrarile de executie si 24 de luni, perioada de garantie.

"Varianta de ocolire Sibiu la standard de autostrada va contribui la fluidizarea traficului pe Axa Prioritara 7 TEN -T (Reteaua Trans-Europeana de Transport), fiind unul dintre cele mai importante proiecte din zona", se mai arata in comunicat.

Centura orasului Sibiu face parte dintr-o serie de 70 de variante ocolitoare care se afla in executie, sau pentru care procedurile de licitatie vor fi demarate in perioada urmatoare.