Agentii de turism sunt ingrijorati de trecerea completa la biletele de avion emise exclusiv in format electronic

de V.O.     HotNews.ro
Marţi, 29 aprilie 2008, 20:11 Economie | Companii

O decizie recenta a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) determina agentiile de turism sa avertizeze calatorii ca ar putea intampina greutati in perioada imediat urmatoare. Motivul consta in faptul ca operatorii aerieni nu vor reusi sa treaca in totalitate la emiterea biletelor in format electronic pana la termenul limita la care trebuie sa scoata definitiv din uz biletele pe hartie, potrivit unui comunicat de presa remis de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).

Termenul limita initial pana la care operatorii aerieni erau obligati sa scoata complet din uz biletele pe hartie si sa emita numai bilete in format electronic era 21 decembrie 2007. Termenul a fost extins, ulterior, pana la 31 mai 2008, deoarece majoritatea operatorilor nu puteau confirma finalizarea procedurilor necesare in timp util. In cadrul unei intalniri intre reprezentantii IATA si cei ai agentiilor de turism, la 23 aprilie a.c., asociatiei internationale i s-a cerut sa accepte o noua extindere a termenului-limita, insa IATA a refuzat acest lucru.

Situatia a determinat agentiile sa avertizeze ca pana la 31 mai a.c. operatorii "nu vor reusi sa faca trecerea completa la emiterea biletelor in format electronic si nici nu au fost prezentate solutii optime, disponibile agentilor, pentru situatiile in care nu se pot emite bilete electronice", dupa cum se arata in comunicatul citat.

Aceasta, in conditiile in care aproximativ 10% din biletele emise de agentii de turism pe plan international sunt bilete imprimate pe hartie.

In ultima instanta, reprezentantii agentilor de turism au solicitat ca, pana la solutionarea diferitelor probleme cauzate de trecererea la emiterea exclusiv electronica a biletelor, IATA sa admita detinerea unui stoc minim de bilete pe hartie.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

675 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version