Consiliul National al Asociatiei Patronale a Investitorilor Italieni in Romania (Unimpresa) a decis in unanimitate pe 23 aprilie sa-l nominalizeze pe Stefano Albarosa pentru functia de presedinte al asociatiei. Votul final va fi acordat de catre membrii Unimpresa pe data de 6 mai, in cadrul Adunarii Generale anuale, conform unui comunicat al asociatiei.

Albarosa este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri italieni din Romania si conduce grupul Cefin, cu activitati in domenii precum auto, imobiliare si logistica.

La eveniment va fi prezent Luca Cordero di Montezemolo, presedinte Confindustria si al Ferrari. Romania va fi reprezentata de premier, de ministrul economiei si cel al IMM-urilor.

Pe agenda evenimentului se vor afla si teme precum: contributia firmelor italiene la o integrare mai rapida si mai profunda a Romaniei in UE, cresterea competitivitatii pe piata muncii, politici fiscale, investitii in infrastructura si energie. Unimpresa va anunta totodata cu aceasta ocazie lansarea Institutului Italo-Roman care va analiza relatiile sociale dintre cele doua tari si programele de CSR.

Constituita in iulie 2003, Unimpresa Romania a devenit din octombrie 2004 “patronat” recunoscut de Guvernul roman. Unimpresa are aproape 700 de asociati care ofera peste 130.000 de locuri de munca.