Ordonanta care reglementeaza inregistrarea persoanelor fizice autorizate (PFA) la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) a fost publicat ieri in Monitorul Oficial. Bogdan Gaurean, director general adjunct al institutiei a declarat pentru HotNews.ro ca decizia ar putea determina cresterea cu pana la 30% a volumului activitatii ONRC in Bucuresti. HotNews.ro prezinta in premiera noile formulare necesare inregistrarii PFA si ordinul ministerial aferent acestora, care urmeaza sa apara in Monitorul Oficial.

Formularele adoptate ieri prin ordin ministerial se refera la cererea de inregistrare si declaratiile pe proprie raspundere privind autorizarea functionarii. Acestea sunt similare celor care se solicita firmelor si urmeaza a fi publicate in Monitorul Oficial. HotNews.ro prezinta in premiera aceste documente (vezi atasamentele).

Decizia privind inregistrarea la ONRC, si nu la primarii, a persoanelor fizice autorizate va genera multe costuri suplimentare pentru Registru. "Sa ne gandim numai ca taximetristii sau vanzatorii de flori vor veni de acum la ONRC. Volumul activitatii institutiei ar putea creste substantial, mai ales in Bucuresti. Inseamna ca va fi nevoie de ghisee speciale si poate chiar de personal suplimentar, fiindca inregistrarea PFA trebuie tratata in mod oarecum diferit de cea a firmelor", a declarat Bogdan Gaurean, director general adjunct al ONRC.

In Monitorul Oficial nr.328 din 25 aprilie a fost publicata Ordonanta care reglementeaza inregistrarea persoanelor fizice autorizate (PFA) la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).