Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatie pe piata serviciilor de scolarizare auto pentru obtinerea permisului de conducere, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Obiectul acestei investigatii il constituie posibila incalcare a Legii Concurentei de catre agenti economici care presteaza astfel de servicii.

Inspectorii Consiliului Concurentei au efectuat inspectii inopinate la o serie de societati active pe aceasta piata si la Federatia Patronala a Scolilor de Soferi din Romania. "Documentele ridicate in cadrul inspectiei inopinate se afla in analiza autoritatii de concurenta in cadrul procedurii specifice de investigatie", se mai arata in comunicat.

In cadrul inspectiei, reprezentantii autoritatii au informat scolile de soferi cu privire la politica de clementa adoptata in anul 2004, prin care Consiliul Concurentei poate acorda imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor pentru societatile care incalca prevederile legislatiei in domeniu si care prin furnizarea de informatii sau documente relevante contribuie la depistarea si sanctionarea acestora.

Legea concurentei interzice orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, orice decizii luate de asociatiile de agenti economici si orice practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect restrangerea, impiedicarea ori denaturarea concurentei pe piata romaneasca sau pe o parte a acesteia.