Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Romania a incalcat din nou dreptul comunitar: nu a transpus in legislatie Directiva privind reasigurarea. Comisia Europeana a initiat a doua faza a procedurii de infringement

de A.B.     HotNews.ro
Vineri, 6 iunie 2008, 13:16 Economie | Companii

Comisia Europeana a trecut in faza a doua a procedurii de incalcare a dreptului comunitar - cea de "aviz motivat" - impotriva Romaniei pentru netranspunerea in legislatia interna a Directivei 2005/68/CE privind reasigurarea. Directiva reglementeaza situatia intreprinderilor specializate care nu incheie asigurari directe. Termenul de transpunere a dispozitiei a expirat in 10 decembrie 2007. In absenta unui raspuns satisfacator in termen de doua luni, Comisia poate deferi cazurile Curtii Europene de Justitie, informeaza un comunicat al Comisiei Europene.

Directiva privind reasigurarea completeaza o lacuna a legislatiei comunitare din domeniul asigurarilor care nu reglementa pana acum situatia intreprinderilor specializate in reasigurari, respectiv cele care nu incheie asigurari directe.

In lipsa unei reglementari la nivel comuntar a reasigurarilor, au existat diferente in nivelul de supraveghere a intreprinderilor de reasigurare in diferite state membre, astfel incat nu au existat conditii de egalitate intre acestea pe piata. "Cadrul de reglementare al directivei se intemeiaza pe regimul prudential stabilit de directivele privind asigurarile generale si extinde asupra intreprinderilor de reasigurare sistemul controlului exercitat de statul de origine si principiul autorizatiei unice", se arata in comunicatul Comisiei.

Aceeasi avertizare din partea Bruxelles-ului au primit-o si Belgia, Franta, Grecia si Letonia.

Referitor la asigurari, Comisia a dat in judecata Grecia, pentru ca nu a transpus in legislatia interna a cincea directiva privind asigurarea auto pana la termenul convenit, adica 11 iunie 2008. Directiva respectiva actualizeaza si amelioreaza cadrul juridic al UE in ceea ce priveste asigurarile auto, adaugand noi drepturi pentru asigurati si imbunatatind protectia victimelor accidentelor de circulatie. Daca directiva nu este pusa in aplicare corespunzator, victimele accidentelor rutiere si asiguratii nu vor putea beneficia de noile lor drepturi.

Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

535 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version