Posta Romana si-a propus achizitionarea unor servicii de transport aerian pentru imbunatatirea calitatii serviciilor postale si indeplinirea conditiilor de calitate recomandate de ANRCTI, potrivit reprezentantilor institutei citati de NewsIn. In urma acestei investitii, 85% din expedierile de corespondenta interna prioritare vor ajunge la destinatie dupa numai o zi.

Tot in scopul imbunatatirii calitatii serviciilor postale, prioritara pentru Posta Romana este retehnologizarea. Asfel, compania a contractat un imprumut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, in valoare de 50 milioane de euro, pentru finantarea constructiei in Bucuresti a primului centru automatizat din tara pentru sortarea trimiterilor postale si modernizarea centrului de sortare existent in Cluj. Constructia centrelor de sortare automatizata constituie un element cheie in modernizarea Postei Romane, care va avea de infruntat o concurenta sporita, ca urmare a liberalizarii pietei postale.

De asemenea, Posta Romana va achizitiona 1.150 servere, 3.400 calculatoare, 2.300 imprimante, 30 laptopuri. Noile echipamente vor inlocui o parte din vechile calculatoare ale institutiei si vor dota alte oficii postale cu tehnica de calcul.

HP Europe Finance si Romtelecom vor furniza Companiei Nationale Posta Romana echipamente IT in leasing operational in valoare de 8,6 milioane de euro, in urma unei licitatii organizate de Bursa Romana de Marfuri. Contractul de leasing operational se va desfasura pe o perioada de trei ani. Ultima operatiune de dotare a oficiilor postale cu tehnica de calcul a avut loc in anul 2004.