Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

AVAS a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea IAR Ghimbav, pana la 23 iulie

de Dragos Comache     HotNews.ro
Vineri, 13 iunie 2008, 12:21 Economie | Companii

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a prelungit cu o luna termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea IAR Ghimbav, pana la 23 iulie, la cererea unor investitori, se arata intr-un comunicat al Autoritatii. AVAS a scos la privatizare un pachet de 12,2 milioane de actiuni, reprezentand 64,89% din capitalul social al constructorului de aeronave si nave.

Ca urmare a acestei decizii, deschiderea documentelor de participare va avea loc in data de 23 iulie, iar perioada de acces la camera de date, organizata la sediul IAR Ghimbav, se prelungeste pana la data de 22 iulie.

Privatizarea se va realiza prin metoda negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile.
 
Pentru participarea la negociere este obligatorie achizitionarea dosarului de prezentare a societatii contra unei sume de 25.133 de lei. Taxa de acces la camera de date este de 6.521 lei, iar garantia de participare este de 3,06 milioane de lei.

O conditie obligatorie pentru participarea la negociere este planul de afaceri pe cinci ani al investitorului, care trebuie sa contina sursele de finantare si planul de dezvoltare a productiei de aparare.

In evaluarea ofertelor depuse de investitori, 95% din punctajul final este reprezentat de pretul pe pachetul de actiuni si 5% de investitiile pentru dezvoltare.

AVAS a inaintat catre Consiliul Concurentei si Comisia Europeana documentatia de privatizare a societatii. Consultarile cu reprezentantii CE au avut in vedere realizarea unei documentatii de vanzare care sa permita desfasurarea unui proces de privatizare transparent, adaptat legislatiei europene si care sa nu creeze suspiciuni de ajutor de stat. In contractul de vanzare-cumparare sunt cuprinse clauze obligatorii si nenegociabile referitoare la respectarea OUG nr. 95 / 2002, privind industria de aparare si a celorlalte acte normative referitoare la pregatirea economiei nationale si a teritoriului pentru aparare.

IAR Ghimbav are ca activitate principala constructia si repararea de aeronave si nave. Pe langa AVAS, ceilalti actionari ai societatii sunt MMSS, cu 7,35% din capitalul social, SIF III Transilvania, cu 4,57%, alte persoane fizice (17,25%) si juridice (5,98%).

Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

140 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi