Guvernul va aproba saptamana viitoare actul normativ privind stimularea investitiilor, a anuntat premierul Tariceanu. Proiectul prevede acordarea de ajutoare de stat pentru investitii romane si straine in industria prelucratoare, productia si furnizarea de energie, gaze, apa calda, distributia apei, salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare, telecomunicatii si activitati de servicii informatice, activitati profesionale, stiintifice si tehnice, activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport.

Pentru a beneficia de facilitati, investitiile trebuie sa urmareasca realizarea unuia din obiectivele: dezvoltare regionala, protectia si reabilitarea mediului, cresterea eficientei energetice si/sau producerea si utilizarea energiei din resurse regenerabile de energie, cercetare-dezvoltare si inovare, ocuparea si formarea fortei de munca.

"Noile reglementari ne vor permite sa incurajam dezvoltarea anumitor sectoare de activitate, in functie de prioritatile de dezvoltare ale Romaniei. Un mare avantaj e ca va permite, prin facilitatile pe care le acordam investitorilor, sa dirijam investitiile in anumite domenii care sunt mai putin vizate de investitori in acest moment", a declarat Tariceanu.

Prin acelasi act normativ, Agentia Romana de Investitii Straine va fi reorganizata si redenumita Agentia Romana de Investitii.

Actul normativ a fost elaborat sub forma unui proiect de lege, in urma cu sase luni, dar avand in vedere ca aprobarea acestuia in Parlament ar dura extrem de mult, potrivit premierului, guvernul a decis sa il aproba saptamana viitoare prin adoptarea unei ordonante de urgenta.