Compania GlassCorp a investit peste 10 milioane euro intr-o fabrica de geamuri duplex si securitate, amplasata in zona industriala a Buzaului, a anuntat vineri presedintele Consiliului de Administratie al GlassCorp, Marius Neagu, citat de NewsIn.

Potrivit reprezentantilor companiei, investitia s-a realizat 50% din fonduri proprii si 50% din credite bancare. Constructia fabricii a fost demarata in urma cu 18 luni, iar sumele au fost alocate in proportie de 75% pentru achizitia de echipamente, iar restul investitiei a fost directionata in constructia halei industriale si in pregatirea personalului.

Capacitatea de productie a fabricii GlassCorp din Buzau se ridica, anual, la 200.000 de parbrize si peste un milion metri patrati de geam securizat pentru industria mobilei si a electrocasnicelor. "GlassCorp va produce la Buzau geamuri duplex pentru industria auto si geamuri securizate pentru piata de mobila, de electrocasnice si pentru sectorul constructiilor. O astfel de situatie ne confera o pozitie privilegiata in Romania si chiar in zona de sud- est a Europei", a declarat Marius Neagu.

GlassCorp si-ar putea dubla capacitatea de productie printr-o noua investitie care s-ar ridica la 7,5 milioane de euro.

Compania a fost infiintata in anul 2005 si este detinuta in proportie de 90% de catre Nordexo, ai carei proprietari sunt oamenii de afaceri Horia Simu si Horia Pitulea.