Compania Matsushita Electric Industrial, fabricantul produselor Panasonic, a anuntat joi ca a obtinut acordul actionarilor pentru a-si schimba denumirea in Panasonic Corporation, potrivit unui comunicat al producatorului de electronice. Schimbarea va deveni efectiva incepand cu data de 1 octombrie a acestui an.

Totodata, reprezentantii companiei au anuntat ca simbolul sub care este cotata la Bursa din New York se va schimba din "MC" in "PC" tot de la 1 octombrie.

Cand a fost infiintata, in 1918, compania era cunoscuta sub numele de Matsushita Electric Housewares Manufacturing Works, acest nume fiind modificat in 1929 in Matsushita Electric Manufacturing Works. Producatorul a folosit numele de Matsushita Electric Industrial din momentul in care s-a listat la bursa, in 1935. Desi compania folosea brandurile National si Panasonic de o lunga perioada de timp, in 2003 s-a decis ca acestea sa se uneasca sub brandul global Panasonic.

In acest an, grupul japonez va celebra cea de-a 90-a aniversare

Compania cu sediul in Osaka, Japonia, a inregistrat in anul fiscal care s-a incheiat la 31 martie o cifra de afaceri de aproximativ 90,52 miliarde de dolari. Matsushita Electric Industrial este listata la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya si New York. In tara noastra, producatorul de electronice detine subsidiara Panasonic Romania.