Producatorul de sticla Saint-Gobain Glass a deschis in cadrul complexului de la Calarasi o noua linie de productie a sticlei, investitie in valoare de aproximativ 30 milioane euro, potrivit unui comunicat al companiei. Cladirea care adaposteste noua linie are o suprafata construita de circa doua hectare, ridicand dimensiunile intregului complex de la Calarasi la aproximativ 35 de hectare, respectiv investitiile grupului Saint-Gobain in acest obiectiv la peste 130 de milioane de euro.

Noua instalatie este destinata depunerii unor straturi subtiri de oxizi metalici pe sticla si implicit producerii unor sortimente de sticle cu proprietati speciale. Linia are o capacitate anuala de productie de peste 10 milioane de metri patrati si este complet automatizata.

Fabrica de la Calarasi a grupului Saint-Gobain a fost inaugurata in ianuarie 2007 si a devenit integral operationala in februarie 2007. Unitatea are 261 de angajati, produce zilnic aproximativ 600 de tone de sticla de inalta calitate si a avut in 2007 o cifra de afaceri de 230,3 milioane lei.

La nivel de grup, anul trecut, Saint-Gobain a realizat in Romania o cifra de afaceri de peste 183 de milioane de euro, in crestere cu 130% fata de anul anterior in primul rand datorita intrarii in functiune a fabricii de sticla. Exporturile anului 2007 s-au ridicat la 63 de milioane de euro.

Grupul Saint-Gobain este prezent in 54 de tari, avand 207.000 de angajati si vanzari de 42 de miliarde de euro.