Noul proprietar al Vincon Vrancea, amendat cu peste 507.000 lei pentru ca nu a anuntat la timp Concurenta

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 3 iulie 2008, 16:27 Economie | Companii

Consiliul Concurentei a amendat-o pe Luchi Georgescu cu peste 507.000 lei pentru ca nu a anuntat la timp autoritatea privind preluarea controlului asupra companiei Vincon Vranvea, a anuntat joi institutia. Operatiunea reprezinta o concentrare economica si trebuia notificata Consiliului Concurentei in termen de 30 de zile de la data semnarii actului juridic pentru a se analiza in ce masura este afectat mediul concurential. Notificarea a venit cu intarziere, dar autoritatea considera ca preluarea controlului Vincon nu afecteaza concurenta.

"Notificarea a fost realizata cu intarziere, fapt ce reprezinta contraventie si a fost sanctionata conform prevederilor legale", se arata in comunicatul Concurentei.

Analiza autoritatii a stabilit insa ca preluarea nu pune probleme concurentiale, concentrarea economica implicand o integrare pe verticala.

"Analiza Consiliului Concurentei a stabilit ca preluarea controlului S.C. Vincon Vrancea S.A de catre doamna Luchi Georgescu nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante sau pe o parte a acestora, fiind compatibila cu un mediu concurential normal. Concentrarea economica analizata implica o integrare pe verticala, deoarece doamna Luchi Georgescu detinea, la momentul preluarii controlului S.C. Vincon Vrancea S.A. (producator), si controlul asupra S.C. Vincon Distribution S.R.L. (distribuitor)", mai arata comunicatul.

Potrivit legii, operatiunile de concentrare economica care depasesc anumite praguri valorice trebuie supuse controlului si notificate Consiliului Concurentei. Pragurile prevazute de lege sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro, in exercitiul financiar anterior, si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane euro, in exercitiul financiar anterior.

Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ca voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

597 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică