Noul proprietar al Vincon Vrancea, amendat cu peste 507.000 lei pentru ca nu a anuntat la timp Concurenta

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 3 iulie 2008, 16:27 Economie | Companii

Consiliul Concurentei a amendat-o pe Luchi Georgescu cu peste 507.000 lei pentru ca nu a anuntat la timp autoritatea privind preluarea controlului asupra companiei Vincon Vranvea, a anuntat joi institutia. Operatiunea reprezinta o concentrare economica si trebuia notificata Consiliului Concurentei in termen de 30 de zile de la data semnarii actului juridic pentru a se analiza in ce masura este afectat mediul concurential. Notificarea a venit cu intarziere, dar autoritatea considera ca preluarea controlului Vincon nu afecteaza concurenta.

"Notificarea a fost realizata cu intarziere, fapt ce reprezinta contraventie si a fost sanctionata conform prevederilor legale", se arata in comunicatul Concurentei.

Analiza autoritatii a stabilit insa ca preluarea nu pune probleme concurentiale, concentrarea economica implicand o integrare pe verticala.

"Analiza Consiliului Concurentei a stabilit ca preluarea controlului S.C. Vincon Vrancea S.A de catre doamna Luchi Georgescu nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante sau pe o parte a acestora, fiind compatibila cu un mediu concurential normal. Concentrarea economica analizata implica o integrare pe verticala, deoarece doamna Luchi Georgescu detinea, la momentul preluarii controlului S.C. Vincon Vrancea S.A. (producator), si controlul asupra S.C. Vincon Distribution S.R.L. (distribuitor)", mai arata comunicatul.

Potrivit legii, operatiunile de concentrare economica care depasesc anumite praguri valorice trebuie supuse controlului si notificate Consiliului Concurentei. Pragurile prevazute de lege sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro, in exercitiul financiar anterior, si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane euro, in exercitiul financiar anterior.

Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

600 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică