Actionarii Rulmenti Barlad au aprobat participarea la infiintarea unei companii de producere si desfacere a rulmentilor, in India, cu un capital social de maximum cinci milioane de dolari, impreuna cu Urb Europe si cu alti actionari din India, potrivit NewsIn. Compania romaneasca ar urma astfel sa aduca, impreuna cu Urb Europe, un aport de 50% la capitalul social, iar cealalta jumatate va fi reprezentata de contributia investitorilor indieni.

In sedinta din 3 iulie, actionarii Rulmenti Barlad au aprobat si participarea companiei cu 560.000 de euro la majorarea capitalului social al filialei sale Anadolu Rulman Imalat Sanayi Ve Ticaret, din Duzce, Turcia. Suma cu care compania va participa la majorarea capitalului filialei turcesti, este proportionala cu detinerea de 50% pe care o are la aceasta societate.

Actionarii au mai aprobat vanzarea unei cladiri si a unui teren detinute de companie si construirea de locuinte, prin intermediul unui dezvoltator imobiliar, pe unul dintre terenurile Rulmenti Barlad. Dupa finalizarea constructiilor, compania va primi 25% din apartamentele construite, pe care intentioneaza sa le vanda.

O alta hotarare se refera la contractarea unui credit de investitii de 2,5 milioane euro.

Rulmenti Barlad are un capital social de 100,28 milioane lei, divizat in 40,11 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Compania este detinuta de Kombassan Insaat Tarim Ve Sanayii Isletm, care controleaza 90,70% din capital. SIF Moldova detine 6% din totalul actiunilor.

Titlurile Rulmenti Barlad se tranzactioneaza la categoria "Nelistate" a Bursei de Valori Bucuresti, si are o valoare de piata de 88,25 milioane de lei.