Companiile OMV, Rompetrol si Petrom vor opera benzinariile de pe Autostrada Soarelui, au anuntat marti reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) citati de NewsIn. CNADNR a stabilit firmele care vor opera cele 10 benzinarii pe autostrada Bucuresti-Cernavoda in urma unei licitatii.

Astfel, OMV va opera patru benzinarii, cate o unitate pe sens in zona kilometrilor 49 si 66, tot atatea unitati urmand a opera si Rompetrol, care va avea statii la kilometrii 88 si 139. Petrom va opera doua benzinarii, in zona kilometrului 111.

Reprezentantii CNADNR au declarat ca se incearca, in negocieri cu cele trei firme castigatoare, ca pana la terminarea construirii benzinariilor sa fie montate benzinarii mobile pe ambele sensuri ale A2.

Compania Nationala Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania considera ca este necesar ca pe perioada estivala firmele castigatoare ale licitatiei sa instaleze benzinariile mobile pentru ca turistii sa poata alimenta pana la Cernavoda.

De asemenea, reprezentantii CNADNR au estimat ca lucrarile vor dura pana la sfarsitul lunii noiembrie 2008, pentru construirea unei benzinarii fiind necesare aproximativ patru luni.

Companiile Rompetrol, Petrom, OMV, MOL si Agip au depus pana in 22 aprilie, ofertele pentru construirea de benzinarii pe traseul autostrazii Bucuresti-Cernavoda.

Fostul director al CNADNR, Mihai Grecu, a anuntat, la momentul scoaterii la licitatie a terenurilor pentru amplasarea statiilor de alimentare cu carburanti pe Autostrada Soarelui, ca "este vorba despre zece benzinarii, cinci perechi, pe stanga si pe dreapta autostrazii".