Celebrul site de licitatii pe net, eBay, a castigat procesul intentat impotriva lor de catre compania de bijuterii Tiffany care reclamau site-ul ca permite licitarea unui numar foarte mare de ceasuri, bratari si coliere contrafacute, informeaza the Guardian.

O judecatorie din New York a decis ca eBay nu poate fi tras la raspundere pentru lucrurile puse la licitatie de catre utilizatori sai si ca e responsabilitatea companiei Tiffany sa descopere obiectele contrafacute si sa atraga apoi atentia administrarii site-ului.

Verdictul vine dupa ce in urma cu doua saptamani eBay a pierdut un caz similar in Paris cand o instanta franceza a decis ca portalul de licitatie online sa plateasca daune in valoare de 38 de milioane de euro firmei LVMH pentru ca site-ul a permis vanzarea de genti, parfumuri si haine contrafacute.

Experti in domeniul online, citati de The Guardian, au declarat ca mai multe verdicte impotriva eBay ar putea ameninta modelul afacerii a multor site-uri client-client, desi sunt voci care sustin ca era timpul sa se ia masuri impotriva fraudelor de acest gen pe net.

In verdictul scris, judecatorul Richard Sullivan a spus: "Tiffany trebuie sa fie cea care poarta povara protejarii marcii sale". Dar a mai declarat ca intelege plangerea celor de la Tiffany si a lasat sa se inteleaga ca legile din SUA ar trebui revizuite si adaptate pentru astfel de situatii.