Pretul petrolului a devenit o problema serioasa si pentru companiile aeriene. Ultima mare companie lovita este chiar liderul european in servicii lowcost, Ryanair. Seful Ryanair, Michael O'Leary, a anuntat ca in aceasta iarna vor fi anulate peste 150 de zboruri care tranziteaza in prezent aeroportul din Dublin.

Practic, din cele 1350 de curse saptaminale care se fac acum spre sau dinspre Dublin Airport, vor ramine sub 1200. De asemenea, baza din capitala Irlandei va ramine fara 4 dintre cele 22 de avioane, care vor fi mutate in alte tari.

In urma anularii celor 150 de zboruri saptaminale, aproximativ 500 de angajati Ryanair care muncesc in prezent pe aeroportul din Dublin isi vor pierde locurile de munca. Compania va pierde astfel si 500.000 de clienti care ar fi folosit serviciile Ryanair in timpul sezonului de iarna.

Si Aeroportul Dublin va suferi de pe urma deciziei companiei mamut aeriene: se preconizeaza o scadere cu 5 milioane de euro a veniturilor din cauza disparitiei taxelor de la cei 500.000 de pasageri care nu vor mai folosi Ryanair.

Se pare ca decizia companiei aeriene a fost luata dupa mai multe neintelegeri cu sefii aeroportului, care nu au vrut sa ofere discounturi pentru Ryanair. Michael O'Leary a mai anuntat ca din cauza taxelor mari cerute in Dublin, Ryanair ar putea in viitor chiar sa-si mute o parte semnificativa din operatiuni pe un aeroport lowcost din Marea Britanie.

Ryanair si-a inceput din acest an activitatea si in Romania, efectuind curse din Arad si din Constanta spre destinatii europene.