Coca-Cola, cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume, a raportat un profit net de 1,42 miliarde de dolari in cel de-al doilea trimestru, in scadere cu 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit NewsIn care citeaza Reuters. Actiunile Coca-Cola s-au apreciat cu 1,6% in predeschiderea sedintei de tranzactionare.

Profitul net al companiei din al doilea trimestru al anului trecut a fost de 1,85 miliarde dolari, respectiv 80 centi pe actiune.

Cu excluderea unui cost de 40 centi pe actiune la compania Coca-Cola Enterprises, detinuta in proportie de 35% de Coca-Cola, producatorul de bauturi racoritoare a castigat 1,01 dolari pe actiune, in conditiile in care estimarile medii ale analistilor indicau un castig de 96 centi pe actiune, potrivit Reuters Estimates.

Venitul net operational al Coca-Cola a crescut cu 17% in al doilea trimestru, pana la 9,05 miliarde dolari.

Coca-Cola Enterprises, cea mai mare companie de imbuteliere a Coca-Cola din lume, a afisat o pierdere neta de 3,17 miliarde de dolari, respectiv 6,52 dolari pe actiune, in al doilea trimestru, comparativ cu perioada echivalenta din 2007, cand a avut un profit net de 270 milioane de dolari, respectiv 56 centi pe actiune.