Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

CE a reactualizat lista neagra a companiilor aeriene care nu pot opera in tarile Uniunii Europene

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 24 iulie 2008, 16:34 Economie | Companii

Comisia Europeana a reactualizat joi asa-numita lista neagra a companiilor aeriene care nu pot opera in tarile Uniunii Europene din motive de siguranta, impunand interdictii companiilor din opt tari si altor opt transportatori aerieni individuali, se arata intr-un comunicat al institutiei europene. Pe lista neagra se afla toti transportatorii aerieni din Guineea Ecuatoriala, Indonezia, Republica Kargazstan, Liberia, Sierra Leone, Swaziland, Republica Democratica Congo si Gabon, exceptie facand doua companii gaboneze.

Astfel, Gabon Airlines si Afrijet sunt exceptate de la aceasta interdictie, insa activitatile lor raman blocate la nivelul actual.

Totodata, Comisia a decis mentinerea interdictiei de zbor in cazul tuturor activitatilor companiei aeriene Ukraine Cargo Airways, deoarece aceasta nu a fost capabila, pana in prezent, sa isi implementeze cu succes planul de actiuni corective.

In cazul Indoneziei, Comisia si Comitetul privind Siguranta Aeriana, alcatuit din toate statele membre UE, a audiat trei companii aeriene, la solicitarea acestora - Garuda, Mandala si Air Fast, precum si autoritati ale aviatiei civile indoneziene. Ca urmare a avizului unanim al Comitetului privind Siguranta Aeriana, Comisia a decis ca autoritatile indoneziene nu au elaborat si nu au pus inca in aplicare un program eficient de monitorizare a niciunui transportator aerian supus controlului lor de reglementare.

Comisia a examinat, de asemenea, situatia Cambodgiei si a Filipinelor. In ceea ce priveste Cambodgia, se asteapta ca autoritatea de aviatie civila din aceasta tara sa convina cu OACI, pana in luna septembrie, un set corespunzator de actiuni corective pentru a redresa situatia in care se afla. Comisia a solicitat acestei tari sa ia toate masurile necesare pentru a putea solutiona in mod eficace aspectele legate de siguranta inainte de urmatoarea actualizare a listei.

In cazul Filipinelor, Comisia recunoaste ca guvernul acestei tari a luat deja o serie de masuri si invita Republica Filipine sa finalizeze cat mai rapid solutionarea deficientelor inregistrate in cadrul sistemului sau de monitorizare a sigurantei, pentru a evita impunerea de restrictii din partea UE.

De asemenea, autoritatile europene au examinat prestatia in materie de siguranta a transportatorului aerian Yemenia Airways si a decis ca acesta trebuie sa-si finalizeze planul de actiuni corective inainte de urmatoarea reuniune a Comitetului privind Siguranta Aeriana.

Cu ocazia acestei actualizari, CE a ridicat interdictia de exploatare impusa unei companii iraniene, Mahan Airlines, avand in vedere eforturile si progresele semnificative realizate de acest transportator aerian, constatate in cadrul unei inspectii de verificare efectuate in Iran.

Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

1302 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică