Visa, cea mai mare retea de carduri din lume, a raportat un profit in crestere cu 41% in cel de-al treilea trimestru fiscal, peste estimarile analistilor, in contextul in care volumul operatiunilor prin carduri de credit si de debit a inregistrat o crestere la nivel mondial, potrivit NewsIn, care citeaza Reuters. Astfel, a inregistrat un profit net de 422 milioane de dolari, echivalent cu 51 centi pe actiune, fata de 299 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Venitul operational total a crescut la 1,61 miliarde de dolari, fata de 1,37 miliarde de dolari in al treilea trimestru din 2007.

Rezultatele au fost mai bune decat estimarile medii ale analistilor, potrivit datelor Reuters, ceea ce a dus la aprecierea actiunilor.

Investitorii monitorizeaza atent operatorii de carduri de credit, in cautare de dovezi ca incetinirea cresterii economice afecteaza rezultatele. Visa obtine venituri din procesarea tranzactiilor si nu acorda imprumuturi, fiind astfel imuna la tensiunile din piata creditelor, insa este expusa la volumul total de cheltuieli, ce ar putea scadea in cazul in care economia inregistreaza o incetinire accentuata.

Un element ce compenseaza posibila scadere a volumului de cheltuieli este faptul ca tot mai multi consumatori, in special din pietele emergente, fac apel la cardurile de credit si de debit pentru cheltuielile zilnice.

Visa a anuntat ca volumul de plati a crescut cu 19% in trimestrul ce s-a incheiat la 31 martie. Volumele din acel trimestru se reflecta in castigurile din trimestrul urmator, incheiat la 30 iunie. Cresterea a fost sustinuta de Statele Unite, dar si de Asia si America Latina.