Consiliul Concurentei a amendat scoala de soferi CD Laborator cu amenda in valoare de 1.047 lei, pentru furnizarea de informatii inexacte, ca raspuns la solicitarea facuta de autoritatea de concurenta in cadrul investigatiei pe piata serviciilor de scolarizare auto pentru obtinerea permisului de conducere din Bucuresti. Luna trecuta, Consiliul Concurentei a amendat si firma Auto Intact, pentru nefurnizarea de documente si informatii.

Conform Legii Concurentei, in realizarea investigatiilor, inspectorii de concurenta pot solicita agentilor economici sau asociatiilor de agenti economici informatiile si documentele care le sunt necesare si pot stabili termene pana la care sa le fie furnizate. Furnizarea de informatii inexacte sau incomplete ori de documente incomplete sau nefurnizarea informatiilor si documentelor solicitate constituie contraventie si se sanctioneaza cu pana la 1% din cifra de afaceri totala a anului financiar anterior sanctionarii.

Consiliul Concurentei a declansat in luna aprilie o investigatie pe piata serviciilor de scolarizare auto pentru obtinerea permisului de conducere din municipiul Bucuresti. Obiectul acestei investigatii il constituie posibila incalcare a legii concurentei de catre operatorii care isi desfasoara activitatea pe aceasta piata.

La data respectiva, autoritatea a anuntat ca inspectorii sai au efectuat inspectii inopinate la o serie de societati active pe aceasta piata si la Federatia Patronala a Scolilor de Soferi din Romania.