Actionarii Yahoo! au sprijinit Consiliul Director al companiei, in cadrul adunarii generale anuale, si au votat in proportie de 85% in favoarea realegerii lui Jerry Yang, directorului general al grupului de servicii prin intermediul internetului, anunta Mediafax. Investitorii care detin aproximativ 76% din actiuni au votat in favoarea celor noua directori actuali, ceea ce inseamna ca aproba pozitia dura adoptata de acestia in negocierile cu Microsoft.

Microsoft a inaintat la inceputul lunii februarie prima oferta pentru preluarea companiei Yahoo!, dar conducerea companiei a respins propunerea intrucat a considerat ca suma avansata este prea mica si nu serveste interesele actionarilor.

Propunerea initiala inaintata de Microsoft era de 31 de dolari pe actiune, cu 62% mai mare decat pretul titlurilor Yahoo! la inchiderea sedintei bursiere din 31 ianuarie 2008, ziua precedenta avansarii ofertei.

Microsoft a retras, in luna mai, oferta dupa ce Yahoo! refuzat propunerea celui mai mare producator de software din lume, care a majorat pretul de preluare cu 5 miliarde de dolari, la 47,5 miliarde dolari.

Membrii conducerii executive au incercat, in cadrul adunarii generale, sa calmeze investitorii nemultumiti, insistand ca Yahoo! a purtat negocieri serioase cu Microsoft si ca are perspective bune pentru urmatorii trei ani.

Miliardarul Carl Icahn, actionar al Yahoo!, a incheiat, cu numai 11 zile inainte de adunarea generala, un acord cu conducerea companiei, intrucat acesta intentiona sa propuna inlocuirea intregului consiliu de administratie si a directorului general, Jerry Yang.