Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a incasat in prima parte a acestui an creante in valoare de 72,58 milioane de lei, de la banci, societati comerciale, Ministerul Finantelor Publice si Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate (CNAS), se arata intr-un comunicat al institutiei. Pentru recuperarea acestor sume AVAS a aplicat popriri de conturi, somatii si notificari sau executari silite asupra unui numar de aproximativ 43.000 de debitori si garanti ai acestora.

Cele mai importante creante au fost incasate de la regionala Cluj a CFR (5,09 milioane de lei) si Termoelectrica (4,35 milioane de lei). Alte creante au fost incasate de la societatea Contrasimex (3,61 milioane de lei), Laminorul Braila (1,43 milioane de lei), Prodexport Bucuresti (1,10 milioane de lei).

Totodata, AVAS a incasat 40,07 milioane de lei din valorificarea creantelor preluate de la CNAS si 4,87 milioane de lei din valorificarea creantelor preluate de la Ministerul Finantelor.

AVAS a mai perceput 17,16 milioane de lei din valorificarea activelor bancare si 10,47 milioane de lei din valorificarea creantelor comerciale.