Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Preturile productiei industriale au crescut cu 19,4% in iunie, comparativ cu perioada similara din 2007

de Dragos Comache     HotNews.ro
Luni, 4 august 2008, 12:54 Economie | Companii

Preturile productiei industriale au inregistrat in luna iunie o crestere de 19,4% fata de luna corespunzatoare a anului trecut, cel mai dinamic sector fiind industria prelucratoare, cu un avans de 22,1%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total, de 19,4%, se constata la industria extractiva (17,8%) si energie electrica si termica, gaze si apa (3,0%).

Pe marile grupe industriale majorari semnificative de preturi se remarca la produsele industriei energetice (21,7%) si industriei bunurilor intermediare (21,3%). Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la produsele din industria bunurilor de uz curent (17,4%), industria bunurilor de capital (12,2%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (12,2%).

Comparativ cu luna mai a acestui an, preturile productiei industriale au urcat cu 2,1%. Pe sectoare de activitate preturile produselor din industria extractiva au inregistrat o crestere cu 5,6%, iar cele din industria prelucratoare si energie electrica si termica, gaze si apa o crestere cu 2,1%, respectiv cu 0,1%.

Pe marile grupe industriale cresteri de preturi peste nivelul inregistrat pe total au avut produsele din industria bunurilor intermediare (3,0%) si industria energetica (2,8%). Cresteri de  preturi sub nivelul  inregistrat pe total se constata la produsele din industria bunurilor de capital (+1,1%), industria bunurilor de uz curent (+0,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,4%).

Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

106 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version