Posta Romana a achizitionat prin Bursa Romana de Marfuri servicii de transport aerian si handling de la Blue Air, in urma unei licitatii al carei criteriu de atribuire a fost "pretul cel mai scazut", se arata intr-un comunicat al BRM. Valoarea contractului, care a fost incheiat pe o durata de 3,5 ani, este de peste 44,8 milioane de euro.

Bursa Romana de Marfuri a desfasurat, in calitate de consultant - organizator, procedura de licitatie deschisa pentru achizitionarea acestor servicii, prin constituirea unei platforme de schimb aeriene pe Aeroportul Otopeni sau pe Aeroportul Baneasa.

La aceasta licitatie au putut depune oferte firmele al caror bilant contabil arata o cifra de afaceri de minimum 12,5 milioane de euro in 2007. Garantia de participare la licitatie este de 3,15 milioane de lei (900.000 euro).

In data de 10 iunie, Posta Romana a anuntat ca va achizitiona servicii de transport aerian pentru imbunatatirea calitatii serviciilor postale si indeplinirea conditiilor de calitate recomandate de ANRCTI. In urma acestei investitii, 85% din expedierile de corespondenta interna prioritare vor ajunge la destinatie dupa numai o zi.