Consiliul Concurentei a aprobat preluarea lantului de supermarketuri La Fourmi si a societatilor controlate de acesta de catre retailerul belgian Delhaize Group, care detine in Romania si reteaua Mega Image, apreciind ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Pretul de achizitie al celor 14 supermarketuri La Fourmi este de 18,6 milioane de euro, iar achizitia include si drepturile de proprietate asupra imobilelor a patru magazine.

"In urma analizei, Consiliul Concurentei a decis ca, desi operatiunea notificata cade sub incidenta Legii Concurentei, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal. In consecinta, Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune", se mai arata in comunicat.

Operatiunea notificata are loc pe piata comertului cu amanuntul de produse alimentare si nealimentare de consum curent.

La Fourmi a fost primul lant de supermarketuri deschis in Bucuresti in 1992, iar pentru 2007, venitul estimat al celor 14 magazine se situeaza la aproximativ 30 milioane de euro. In 2005, 80% din La Fourmi a fost achizitonat de un fond privat de investitii grec, Global Finance, care ulterior a ajuns sa detina aproximativ 90%. Restul de 10% apartineau unor investitori privati.

La randul sau, Delhaize a intrat pe piata romaneasca in 2000, achizitionand 51% din actiunile Mega Image, iar in 2004 a devenit proprietarul 100% al lantului Mega Image. Reteaua Mega Image este constituia din 23 de magazine, 20 in Bucuresti, 2 in Constanta si 1 in Ploiesti. Numarul de angajati al Mega Image la finalul anului 2007 era de 1.200 de persoane.