Facturile Romtelecom, Distrigaz Sud, UPC si Zapp pot fi platite electronic in aproximativ 1000 de magazine prin intermediul serviciului national de plata electronica PayPoint. Serviciul este disponibil de aproximativ 6 saptamani.

Reteaua PayPoint are acoperire nationala, iar terminalele sunt amplasate in magazine de proximitate, unde clientii pot achita facturile odata cu achizitionarea bunurilor de larg consum.

"Suntem prezenti in Romania din 2007 si am pus bazele unei retele nationale de terminale pentru plata electronica a facturilor, singura de acest gen din piata", a declarat Dominic Taylor, CEO PayPoint.

Pana la sfarsitul anului, PayPoint intentioneaza sa creasca numarul de locatii pana la 2500 si sa semneze contracte si cu alti furnizori de servicii si utilitati. Locatiile preferate de PayPoint pentru introducerea termninalelor sunt magazinele de cartier, supermarketurile si benzinariile.

PayPoint este compania lider pe segmentul de plati cash si online din Marea Britanie. Ea are un rulaj de peste 7miliarde de lire sterlibe si peste 5000 de clienti furnizori si comercianti in Marea Britanie. In Romania, operatiunile PayPoint sunt derulate prim compania Pay Store, care pana in prezent a oferit servicii de reincarcare electronica a cartelelor preplatite de telefonie mobila.