Nestle va transfera, incepand cu data de 1 septembrie, liniile de productie a inghetatei din Bucuresti la fabrica din Varna, Bulgaria, potrivit unui comunicat al companiei. Aceasta operatiune face parte din planul grupului elvetian de reorganizare a productiei de inghetata in sud-estul Europei, care prevede unitati de productie specializate si eficientizarea costurilor de productie.

"Strategia Nestle este de a-si consolida pozitia pe piata de inghetata din acesta regiune, iar fabrica din Romania nu este potrivita pentru expansiuni viitoare", au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Nestle Romania.

Compania le va asigura pachete compensatorii celor 76 de angajati afectati de aceasta reorganizare.

Nestle a achizitionat in 2006 compania greceasca Delta Ice-Cream, achizitie ce a inclus si o unitate de productie in apropierea Bucurestiului. In prezent, Nestle produce in tara nostra napolitanele Joe, Nescafe 3 in1 si 2 in 1 si mustarul Maggi, restul produselor fiind realizate in fabricile Nestle din alte state.

Compania Nestle Romania a realizat vanzari totale de peste o jumatate de miliard de lei in 2007, cu 30% mai mult fata de 2006.