Consiliul Concurentei a autorizat preluarea firmei de curierat Cargus International de catre grupul german Deutsche Post, apreciind ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal, potrivit unui comunicat al autoritatii de concurenta. Valoarea acestei tranzactii nu a fost facuta publica de companiile implicate, insa este evaluata la 50 milioane de euro.

"Consiliul Concurentei a stabilit ca efectele acestei concentrari economice asupra mediului concurential nu sunt semnificative si aceasta operatiune nu conduce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe pietele relevante", se mai arata in comunicat.

Deutsche Post este un grup multinational care ofera servicii postale, expres, logistica si financiare. In Romania, Deutsche Post AG este prezent prin DHL International Romania, DHL Logistics si Excel Delamode Logistics, precum si Cargus Expres Curier, societate nou creata ca vehicul pentru aceasta concentrare economica.

Compania de curierat si logistica DHL a achizitionat Cargus in luna aprilie, ca parte a strategiei de consolidare a pozitiei pe piata de curierat din Romania.

DHL a anuntat la momentul respectiv ca cele doua companii vor continua sa actioneze ca entitati separate, isi vor pastra angajatii, brandul si tipurile de servicii oferite. Gian Sharp, managing director DHL International Romania, va conduce echipa de management nou formata, in timp ce Augustin Plesea, presedintele Cargus, va continua sa facã parte din echipa de conducere a Cargus.

DHL este liderul global al pietei de curierat expres si logistica, cu o retea internationalã ce cuprinde peste 220 de tari si teritorii din intreaga lume, avand 300.000 de angajati. Grupul a inregistrat venituri de peste 63 miliarde euro in 2007.

Cargus este prima companie privata de curierat domestic din Romania. Compania detine peste 90 de oficii si centre de expeditii pe intreg teritoriul tãrii si opereaza o flota de peste 600 de vehicule si mai mult de 1.700 angajati si colaboratori.