Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) ar putea acorda companiei Ford, in perioada 2008-2012, un ajutor de stat in valoare de 143 milioane de euro, daca grupul american va realiza investitiile programate la Automobile Craiova, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta citat de NewsIn. Proiectele de investitii vizeaza extinderea, modernizarea si renovarea fabricii de automobile si a celei de motoare.

In urma acordului semnat cu Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), prin care a preluat pachetul de 72,4% din actiunile Automobile Craiova, Ford Motor Company s-a angajat la investitii de circa 600 milioane de euro pentru modernizarea si retehnologizarea fabricii, precum si pentru cresterea numarului de angajati. Din acest total, 494 milioane de euro vor fi folositi pentru producerea de automobile noi si 181 milioane de euro pentru producerea de motoare.

Compania Ford Motor a mai anuntat ca vrea sa ajunga la o productie de 300.000 de automobile si 300.000 de motoare pana in 2012.

"Ajutorul de stat individual se acorda pentru implementarea fiecarui proiect de investitii in amplasament, dupa cum urmeaza: ajutor de stat in valoare nominala de pana la 94,45 milioane de euro pentru proiectul de investitii destinat producerii de automobile, in echivalent lei si ajutor de stat in valoare nominala de pana la 48,55 milioane de euro pentru proiectul de investitii destinat producerii de motoare, in echivalent lei", se arata in proiectul de ordonanta de urgenta.

Ajutorul de stat pentru compania Ford a fost deja aprobat de Comisia Europeana.