Toate cursele companiei Alitalia, care se afla in pragul falimentului, vor respecta programul normal in cursul zilei de luni." Zborurile vor fi asigurate in regim normal", a declarat un purtator de cuvant al companiei, citat de AFP. Cele mai mari patru sindicate ale angajatilor Alitalia au incheiat un acord, in incercarea de a evita lichidarea operatorului aerian.

Principalele confederatii sindicale ale angajatilor operatorului aerian italian - CGIL, CISL, UIL si UGL au acceptat reducerile de locuri de munca propuse de consortiul de investitori italieni care incearca salvarea Alitalia.

Nu este, insa, sigur daca celelalte cinci sindicate vor accepta reducerea locurilor de munca si a salariilor.

Compania nationala de transport aerian din Italia, Alitalia, a anuntat saptamana trecuta ca ar putea sa anuleze cateva zboruri din cauza lipsei de fonduri pentru combustibil. Sindicatele de la Alitalia au respins un pachet de 1,5 miliarde de dolari, propus de investitori italieni, de teama ca acest lucru ar insemna concedierea a aproximativ 7.000 de angajati.

"Pana duminica avem zborurile garantate, dar luni nu, pentru ca nu vom mai avea kerosen", declara Augusto Fantozzi, comisar extraordinar numit de Guvern la conducerea companiei.

In Romania, compania italiana opereaza, in colaborare cu Tarom, cinci curse din directia Roma catre Bucuresti, din care trei directe si doua cu escala la Milano. Principalii competitori profita pentru a-si dezvolta activitatea pe rutele pe care opereaza compania italiana.

Lufthansa de exemplu a anuntat ca va introduce, incepand din februarie 2009, un zbor direct pe ruta Bucuresti-Milano.