Diverta a deschis luni primul magazin din noul lant numit "ideea", prin care va comercializa produse Apple. Magazinul este deschis in Bucuresti, un al doilea va fi inaugurat tot in capitala, in prima parte a lui 2009, iar alte patru vor fi deschise in provincie tot la anul, au spus reprezentantii Diverta.

Primul magazin, din mall-ul Plaza Romania, a fost deschis in parteneriat cu I.R.I.S (Integrated Romanian Information Systems), distribuitorul Apple in Romania. Investitia in magazinul de 50 mp a fost de 100.000 euro, iar Diverta estimeaza o cifra anuala de afaceri de un milion de euro.

In prima parte a lui 2009 va fi deschis un alt magazin in Bucuresti, iar pe parcursul anului viitor vor aparea magazine si in Brasov, Constanta, Iasi si Timisoara, in cele mai importante centre comerciale. Brand-ul de retail "ideea" a obtinut certificarea de "Apple Premium Reseller".

Diverta, parte a grupului RTC, a inregistrat anul trecut afaceri de circa 47 milioane euro. Din prima jumatate a anului viitor se vor deschide si primele magazine Diverta in franciza, in orase mici unde nu se deschid mall-uri si in unele cartiere ale oraselor mari.