Compania aeriana Blue Air isi va muta toate zborurile ce vor fi operate in perioada 29 septembrie - 12 octombrie de pe Aeroportul Baneasa pe Aeroportul Otopeni, deoarece aeroportul pe care opereaza de obicei va fi inchis pentru efectuarea unor lucrari de intretinere, se arata intr-un comunicat al operatorului. De asemenea, si WizzAir va transfera cursele pe Otopeni, in vreme ce MyAir va reloca jumatate dintre curse, restul urmand sa fie anulate, potrivit NewsIn.

Companiile au anuntat ca pretul biletelor nu va fi afectat de relocarea curselor, cu toate ca taxele de pe Aeroportul Otopeni sunt mai mari.

Incepand cu data de 13 octombrie, Blue Air va reincepe operarea zborurilor pe Aeroportul International Baneasa – Aurel Vlaicu.

La jumatatea lunii august, reprezentantii Aeroportului Baneasa au anuntat ca in perioada 29 septembrie-12 octombrie, se va afla in derulare programul de reparatie capitala a suprafetelor de miscare, actiune obligatorie in vederea asigurarii conditiilor de siguranta impuse de reglementarile specifice transportului aerian. Astfel, in acest interval, aeroportul va fi inchis temporar, iar toate operatiunile de transport aerian public vor putea fi preluate de Aeroportul International Henri Coanda-Bucuresti.