Miliardarul Warren Buffett, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, a anuntat ca vrea sa investeasca 5 miliarde de dolari in banca americana Goldman Sachs, decizie ce ar putea creste increderea in pietele financiare, comenteaza The New York Times in editia electronica de miercuri.

"Goldman Sachs este o institutie exceptionala", a spus Buffett intr-o declaratie de presa preluata de presa internationala.

In urma cu doua zile, Goldman Sachs a primit, impreuna cu Morgan Stanley, aprobarea Federal Reserve de a deveni banca de depuneri pentru a se salva de la faliment, in contextul crizei financiare globale.

Supranumit „Oracolul din Omaha”, Buffett declara, in urma cu cateva luni, ca „Wall Street a fost un fel de plaja pentru nudisti".

El considera ca bancile sunt vinovate pentru criza financiara globala pentru ca si-au asumat prea multe riscuri in imprumuturile ipotecare.

In urma cu cateva zile, fondul de investitii Berkshire Hathaway, al lui Warren Buffett, a decis sa achizitioneze Constellation Energy Group pentru 4,7 miliarde dolari, pentru a ajuta compania sa treaca peste scaderea brusca a actiunilor.