Procter&Gamble va construi o noua unitate de productie in Romania, in judetul Prahova, aici urmand a se fabrica produse pentru ingrijire personala, au anuntat joi reprezentantii companiei citati de NewsIn. Noua fabrica, ce va necesita o investitie de 100 milioane de euro, va crea peste 300 de noi locuri de munca.

Fabrica, situata in orasul Urlati din judetul Prahova, va fi o investitie de tip greenfield.

"Romania, datorita conditilor sale economice stabile si datorita pozitiei sale geografice strategice, in vecinatatea pietelor cu o dezvoltare rapida din Europa Centrala si de Est, este o locatie foarte buna pentru investitii. Fabrica de la Urlati este prima investitie greenfield pe care P&G o realizeaza in Romania si va aproviziona pietele europene", se arata intr-un comunicat al companiei.

Potrivit reprezentantilor P&G, noul centru de productie va avea o suprafata de 25 de hectare, ceea ce va asigura spatiu pentru o viitoare extindere a capacitatii de productie. Inceputul productiei este planificat pentru prima jumatate a anului 2010.

Procter & Gamble a fost infiintata in SUA, iar in prezent isi desfasoara activitatea in peste 180 de tari, avand produse din urmatoarele categorii: detergenti, produse de igiena feminina, scutece pentru copii, produse de infrumusetare si produse alimentare.

Procter & Gamble este prezent in Romania din 1992, iar in 1995, compania a realizat in Timisoara o investitie in productia detergentilor si a inalbitorilor. De la achizitie, investitia totala din Timisoara a depasit 40 de milioane de dolari. In 2006, P&G a deschis in Romania, Centrul Regional de Servicii, care ofera servicii de achizitii tuturor sediilor P&G din Europa, avand tranzactii anuale de peste 150 milioane de dolari, corespunzand unei investitii de peste 9,5 miliarde de dolari si avand aproximativ 150 de angajati in prezent.