Grupul financiar Washington Mutual, cea mai mare banca de economii din SUA, a fost inchis, joi seara, de autoritatile americane care au organizat transferul imediat al activelor bancare la concurentul sau JPMorgan Chase, pentru suma de 1,9 miliarde dolari, a anuntat intr-un comunicat Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), institutia care protejeaza depozitele depunatorilor in caz de faliment bancar in Statele Unite, scrie presa internationala de vineri.

Potrivit intelegerii, JPMorgan Chase va achizitiona operatiunile bancare ale WaMu, incluzand active in valoare de 307 miliarde de dolari si depozite de 188 miliarde, transmite CNN.

Inainte de acest anunt al FDIC, Washington Mutual valora inca 2,9 miliarde de dolari la bursa, in pofida scaderii cu 90% a valorii sale in acest an.

Washington Mutual, cu sediul in Seattle, cunoscuta si ca WaMu este a sasea banca americana in functie de active. WaMu are 43 de milioane de clienti cu depozite de circa 143 de miliarde de dolari.

Agentia de rating Standard&Poor’s coborase recent ratingul de creditare a bancii de la BBB- la BB-, risc ridicat, avertizand ca perspectivele sale sunt negative.

JPMorgan arata, intr-un comunicat, ca in urma acestei operatiuni a devenit cea mai mare banca americana in functie de depozite, scrie AFP. JPMorgan va avea acum 5.410 unitati in 23 de state americane.