Un material aparut in El Mundo (Spania), in urma cu doua zile, si pe care il puteti citi aici arata ca o serie de firme de constructii spaniole pariaza pe investitiile in Romania pentru a se salva de criza. Este cazul firmei spaniole Martinsa-Fadesa, care si-a declarat falimentul in Spania si care e instalata de cativa ani in Romania, ca si al firmei Belenus (Constructii si Servicii), care a aterizat pe pamant romanesc acum sase luni.

site-ul martinsa-fadesa
Foto: Hotnews
Atat administratorul dela Belenus, Daniel Álvarez, ca si Pablo Pérez, director la Martinsa-Fadesa in Romania, au declarat unui grup de ziaristi spanioli ca in aceasta tara din Est au multe facilitati pentru investitii. Ambele firme au promotii de ansambluri de locuinte in Bucuresti, capitala Romaniei, ca si in orasele apropiate. Pretul locuintelor variaza intre 1.500 - 2.500 de euro pe metru patrat.

Pentru Álvarez si Pérez, problema principala in privinta investitiilor in Romania este sa gaseasca forte munca calificata si recunosc ca aceasta tara nu e inca atractiva pentru ca romanii care muncesc in Spania in constructii sa se intoarca acasa. In acest sens, responsabilii acestor firme spaniole comenteaza ca salariile aici sunt de 500 de euro pe luna, in timp ce in Spania un zugrav poate castiga si 1.500 de euro.

Romania inregistreaza o crestere economica de 6% pe an si se pozitioneaza ca un loc bun pentru investitii, desi pot exista repercursiuni ale crizei economice globale si in aceasta tara din Est.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.