Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL) a demarat procesul de listare la bursa a sapte societati din domeniul turismului si a desemnat casa de avocatura Bostina si Asociatii consultant in acest proces, potrivit NewsIn. Cele sapte companii ce urmeaza a fi listate sunt Athenee Palace Bucuresti, Lido Bucuresti, Predeal SA, Robinson SA Predeal, Litoral Constanta, Mamaia SA Constanta si Neptun–Olimp.

Decizia si momentul listarii vor fi stabilite de catre consultant, in urma evolutiei de ansamblu a pietei nationale de capital si a pietelor internationale.

In prima instanta, casa de avocatura urmeaza sa elaboreze documentatia privind selectia brokerului si sa asigure Ministerului asistenta juridica pe parcursul procesului de listare. Proiectul va beneficia de asistenta juridica din partea unei echipe mixte, formate din sapte avocati specializati in domeniile piata de capital, privatizare si achizitii publice.

"Listarea celor sapte companii din portofoliul MIMMCTPL va avea efecte pozitive asupra pietei de capital care, in prezent, resimte din plin efectele crizei financiare internationale", a declarat Olimp Barbulescu, coordonatorul echipei juridice.

Casa de avocatura este implicata in acest moment in procesele de listare pe bursa a Romtelecom, Nuclearelectrica si a opt companii aflate in portofoliul Ministerului Transporturilor.

Bostina si Asociatii a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 14,49 milioane de euro si are peste 130 de avocati si colaboratori. Firma de avocatura detine birouri in Bucuresti, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 13 mari orase din Romania. De asemenea, casa de avocatura a stabilit parteneriate cu Estudio Juridico Intercontinental din Madrid si Ascott Associes din Paris.