Grupul francez Lafarge a anuntat marti ca face obiectul unei anchete a autoritatilor europene din domeniul concurentei, alaturi de alte grupuri din industria cimentului, anunta AFP.

"Autoritatile din domeniul concurentei au declansat o ancheta asupra industriei europene a cimentului", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

"Lafarge coopereaza cu autoritatile competente in aceasta ancheta. Pentru moment, nu vom face alte comentarii", a precizat acesta.

In 2002, Comisia Europeana a amendat mai multe grupuri europene, printre care si Lafarge, dupa ce a stabilit ca acestea au format un cartel pe piata cimentului. Lafarge a primit amenda cea mai mare - 249,6 milioane de euro.

Lafarge a fost amendata si de autoritatile romane, in 2005, sub aceeasi acuzatie - practici concertate de stabilire in comun a preturilor de vanzare a cimentului. La acel moment, Consiliul Concurentei a sanctionat cei trei producatori de ciment de pe piata romaneasca - Lafarge, Holcim si Carpatcement, cu amenzi de peste 27 de milioane de euro.