Incepand din data de 1 noiembrie 2008, Neil Coupland va conduce operatiunile Japan Tobacco International in Romania, Bulgaria si Croatia. Neil il inlocuieste pe Martin Southgate, care a condus organizatia JTI din Romania in ultimii doi ani, arata un comunicat al companiei.

Neil Coupland are 18 ani de experienta in industria tutunului, in diferite zone ale lumii – Europa, America Latina, Asia si Africa. In ultimii 3 ani, acesta s-a ocupat de vanzari si business development in divizia “Alcool-Tutun” a SICPA Product Security SA. Coupland a absolvit Huddersfield University si Chartered Institute of Marketing din Marea Britanie, transmite JTI.

Japan Tobacco International (JTI) este divizia operationala a Japan Tobacco Inc., al treilea producator mondial de tutun. In primele 9 luni din 2008 volumele de vanzari ale JTI Romania au crescut cu 15% fata de perioada similara a anului trecut.

De asemenea, profitul companiei pentru perioada mentionata a crescut cu 43% comparativ cu primele 9 luni din 2007, potrivit comunicatului mentionat.