Kraft Foods va inchide pana la sfarsitul anului viitor fabrica de ciocolata din Brasov, cei 440 de angajati ai fabricii Poiana urmand a fi disponibilizati, scrie Ziarul Financiar. Potrivit reprezentantilor companiei, aceasta decizie a fost luata deoarece locatia existenta nu permite extinderea capacitatilor de productie.

"Businessul merge foarte bine in Romania, dar locatia nu ne putea permite extinderea capacitatilor de productie. Nu a fost o decizie luata la nivel local", a declarat Doina Cavache, corporate affairs manager al Kraft Foods Romania. Aceasta a mai precizat ca a fost luata in calcul si mutarea fabricii intr-o alta locatie, insa ratiunile de eficienta au dictat mutarea liniilor de productie pe alte piete.

Fabrica din Brasov este singura unitate de productie din Romania a companiei.

Potrivit Antena 3, producatorul de dulciuri paraseste Romania pentru Bulgaria.

Kraft Foods Romania este o filiala a companiei americane Kraft Foods, una dintre cele mai mari companii de produse alimentare si bauturi din lume, cu venituri anuale care depasesc 37 miliarde de dolari. Grupul are peste 100.000 de angajati si peste 180 de unitati de productie in intreaga lume.