Compania Nationala Posta Romana (CNPR) va concedia un numar de 500 de angajati, in cursul anului 2009, dupa schimbarea parcului auto, a anuntat, miercuri, directorul operational al CNPR, Mihai Cristian Buciu.

"Parcul auto va fi innoit in prima parte a anului viitor. Acest proces va conduce la reducerea numarului de salariati care deservesc in prezent flota de autovehicule a companiei. Cei care vor ramane vor beneficia de un spor la salariu", a afirmat Buciu, citat de Mediafax.

De asemenea, circa 1.500 de salariati din zona serviciilor de curatenie si transport valori la alte societati catre care a externalizat aceste activitati.

"Acesti salariati vor fi preluati de cele trei companii catre care Posta Romana a externalizat, in urma unor licitatii, activitatile de curatenie si transport valori. In prezent, compania numara aproximativ 35.600 de salariati", a spus Buciu.

In urma cu doua zile, CNPR a anuntat ca Porsche Mobility a castigat licitatia pentru furnizarea in leasing a 727 de autovehicule, valoarea estimata a contractului fiind 108,8 milioane de lei. Potrivit anuntului licitatiei, Posta Romana va achizitiona 613 autoutilitare de tip furgon si autosasiu si 114 autoturisme.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil din Romania, cu 35.000 de angajati si o retea teritoriala de 7.100 de oficii postale, grupate in zece directii regionale.