Automobile Dacia intrerupe productia, incepand de joi, 20 noiembrie si pana pe 7 decembrie, din cauza scaderii vanzarilor.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, masura a fost luata "ca urmare a degradarii situatiei pe pietele auto, atat la export cat mai ales pe principala sa piata, Romania, situatie care risca sa se prelungeasca".

Salariatii care vor intra in somaj tehnic vor primi 85 la suta din salariul total brut, conform prevederilor contractului colectiv de munca si vor beneficia de bonurile de masa aferente zilelor de intrerupere a activitatii, pe care le-au primit in avans.

La Uzina Dacia isi vor continua activitatea doar muncitorii de la Centrul CKD si o parte din desfacere. Potrivit estimarilor viceliderului SAD, Ion Iordache, in fiecare zi vor merge la serviciu in jur de 3.000 de angajati.

"Uzina nu se inchide. Este oprita temporar si exista anumite sectoare unde se va lucra normal. Nu pot face aprecieri exacte. Cred ca in jur de 3.000 de oameni vor veni la serviciu, dar aceasta cifra va fi fluctuanta in functie de cerintele zilnice. Pierderile sunt mari, dar nu uriase. Situatia este ingrijoratoare pentru 2009. La celelalte firme reprezentate de SAD s-au format comisii paritare pentru stabilirea programului de lucru pentru finalul anului", a declarat Iordache.