Gigantul aerospatial Rolls Royce intentioneaza sa concedieze 2.000 de angajati din forta sa de munca mondiala, din cauza impactului pe care actualele "incertitudini" economice le-au avut asupra companiei, potrivit YahooNews.

"Rolls Royce analizeaza in prezent posibilul impact al actualelor situatii de incertitudine economica, intarzierile la programe individuale (cum sunt cele pentru Airbus A380 si Boeing 787), precum si beneficiile continuarii politicilor in domeniul eficientei", a anuntat compania, care este a doua din lume, dupa GE Aviation, in domeniul producerii de motoare de avioane. Firma este implicata si in domeniul apararii aerospatiale, in cel naval si in industria energetica.

Rolls-Royce are in prezent 39.000 de angajati la nivel mondial, 60% dintre acestia fiind in Marea Britanie. Compania a anuntat ca va disponibiliza, in 2009, intre 1.500 si 2.000 de angajati, ceea ce reprezinta circa 4% din forta sa de munca.

Firma a precizat ca aceste disponibilizari sunt prima etapa intr-un program mai larg, care a fost anuntat inca din 2008, prin reducerea a circa 2.300 de posturi.

Compania a anuntat ca a inceput discutii cu sindicatele in legatura cu disponibilizarile propuse la uzina de la Derby, care este parte a departamentului de afaceri aerine civile a gigantului aerospatial.

Directorul general al companiei, Sir John Rose, a afirmat ca: "Suntem decisi sa ne concentram pe reducerea costurilor si pe competitivitate, intr-un moment in care lumea intra intr-o perioada de provocare".

Presedintele sindicatului Unite, Bernie Hamilton, a declarat ca anuntul companiei este "profund dezamagitor".