Compania Rompetrol va ieftini benzina si motorina cu 3 bani/litru, incepand de luni, 24 noiembrie, anunta NewsIn. Astfel, pretul de referinta pentru benzina Premium E 4 va fi 3,21 lei/litru, pentru benzina Efix 95 de 3,26 lei/litru, iar pentru sortimentul de benzina Euro Super 98 fara Plumb, 3,89 lei/litru. Pretul de referinta al motorinei va fi si el mai mic cu 3 bani/litru. Astfel, litrul de motorina Efix Diesel va costa 3,76 lei, iar cel de motorina Super Euro 5, 4,05 lei.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.

Ultima modificare operata de companie a avut loc joi, 20 noiembrie, cand motorina a fost ieftinita cu 5 bani/litru.

In Romania, compania Rompetrol opereaza peste 400 de benzinarii.

Grupul Rompetrol NV este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 13 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.

Compania de stat din Kazakhstan, KazMunaiGaz, a achizitionat in august 2007 o participatie de 75% din actiunile The Rompetrol Group.