Metrorex prognozeaza ca va avea buget de 1,289 miliarde lei anul viitor, din care va aloca 727 milioane lei pentru activitatea de exploatare, a declarat vineri directorul general al companiei, Gabriel Mocanu, citat de NewsIn. Potrivit acestuia, pentru anul viitor compania si-a propus sa investeasca intre 90-100 milioane lei pentru Magistrala 5, Drumul Taberei-Universitate-Pantelimon.

"Dintre cele 727 milioane lei care vor fi alocate pentru activitatea de exploatare, 250 milioane lei provin din surse proprii si restul de la bugetul de stat", a declarat Gabriel Mocanu.

Metrorex estimeaza pentru finele lui 2008 investitii de 523 milioane lei, din care 200 milioane lei vor fi acoperiti din surse proprii. Bugetul de investitii pentru 2008 al Metrorex a fost de 336 milioane lei, din care 120 milioane lei a fost obtinut prin credite externe.

Potrivit directorului general Metrorex, pentru anul viitor compania si-a propus sa investeasca intre 90-100 milioane lei pentru Magistrala 5, Drumul Taberei-Universitate-Pantelimon.

La inceputul lunii noiembrie, reprezentantii Ministerului Transporturilor au anuntat lansarea licitatiei pentru proiectarea si executia tronsonului de metrou Drumul Taberei-Universitate, care va costa aproape 330 milioane euro, suma ce include si costurile aferente contractului de consultanta. Tronsonul Drumul Taberei-Universitate, parte din magistrala 5, are o lungime de 6,1 kilometri. In cadrul proiectului sunt cuprinse opt statii, respectiv Brancusi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara si Eroilor.

Valoarea executiei lucrarilor este de 320 milioane euro, avand termen 42 de luni. Costul total al proiectului include si zece milioane de euro pentru contractul de consultanta.

In aceasta saptamana a fost inaugurat tronsonul de metrou Nicolae Grigorescu-Linia de centura, amplasat in sectorul 3 al Capitalei. Tronsonul are o lungime de 4,75 km si patru statii: Nicolae Grigorescu 2, 1 Decembrie 1918, Policolor si Linia de Centura, iar investitia s-a ridicat la 145 milioane euro.