Producatorul american de dulciuri si cafea - Kraft Foods - isi mentine decizia de a inchide fabrica de la Brasov, urmand ca o parte din productie sa fie relocata in Bulgaria.

Conducerea firmei a anuntat ca aceasta hotarare nu are legatura cu criza financiara internationala si a explicat ca locatia de la Brasov nu permite extinderea capacitatilor de productie. Miercuri incep negocierile pentru pachetul social oferit viitorilor someri. Disponibilizarile vor incepe din luna mai, anul viitor, relateaza Radio Romania Actualitati.

Reprezentantii celor 440 de angajati de la Kraft Brasov, care urmeaza sa fie disponibilizati anul viitor, au fost la Viena in incercarea de a gasi intelegere la participantii prezenti la reuniunea extraordinara a Comitetului Coordonator al Comitetului European de intreprindere Kraft. Scopul acestei reuniuni extraordinare a fost tocmai decizia companiei Kraft de a inchide fabrica din Brasov si de a reloca o parte din productie in Bulgaria.

Reprezentantii salariatilor Kraft Foods Romania au cerut sa li se raspunda la 11 intrebari, printre care unele legate de motivatia inchiderii fabricii de la Brasov sau riscul de a pierde anumite branduri locale, cum ar fi ciocolata Poiana.